Plaststøbning

Viden om plaststøbning


Plaststøbning er en håndværksmæssig teknik, der anvendes til at fremstille plastikdele af ønsket form og størrelse. Processen indebærer at smeltet plastik hældes i en form, som efterfølgende afkøles og støbes. Støbning af plast kan bruges til fremstilling af mange forskellige komponenter, til brug i både privat- og erhvervsliv i hele verden. Til støbningen kan bruges råvarer af forskellige kvalitet og type, hvilket i sidste ende vil have stor indflydelse på resultat, anvendelighed og kvalitet af produktet. 

Plaststøbning er ofte den foretrukne produktionsmetode til at fremstille plastikdele, der kræver høj præcision og/eller et flot finish. Processen giver mulighed for at skabe komplekse former og kan derfor anvendes til at fremstille en lang række forskellige produkter. Blandt de etablerede virksomheder i Danmark som tilbyder plaststøbning, findes Carmo A/S placeret i Espergærde. 

Carmo A/S har mere end 40 års erfaring med plaststøbning og har oparbejdet en stor viden og knowhow på området. Carmo A/S tilbyder plaststøbning af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser. Carmo A/S’ plaststøberi er specialiseret i at støbe plastik i alle former for former, store som små, komplekse som simple. Med produktion på den danske fabrik tilsikres det at produkterne som producerer, altid er i en kvalitet af dansk standard – altså høj!

Udarbejdelse af produkter i plast

Hos virksomheder som Carmo findes en række færdigproducerede produkter, som hurtigt kan afskibes til hele verden. Har du unikke ønsker til din plastproduktion, så er dette dog også en mulighed. Ofte vil det kun være fantasien som sætter grænser, og er du i tvivl om resultatet, så kan der udarbejdes en prototype via 3D-print. Hvis du skal ahve udført en plaststøbning, er Carmo A/S et oplagt valg!

Når der arbejdes med plaststøbning så er der et par ting, som bør overvejes. Dels har plastikken en tendens til at kunne krympe sig, når den køles ned. Dette kan give fejl i produktet eller i produktionsprocessen. Derudover kræver plaststøbning en stor grad af præcision, hvilket stiller store krav til producenten. Af samme grund er det altid en god idé, at vælge en producent som sikrer høj kvalitet.

Det kan potentielt være en myg billigere at få produceret i udlandet, men her er det værd at overveje om kvalitet, materialer, levering og levetid er i samme høje klasse, som hvis produkterne produceres og kvalitetssikres i Danmark.

Hvilket produkter kan plaststøbning lave?

Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser, når det kommer til produktion af forskellige produkter i plast. Listen er lang, men af muligheder kan eksempelvis nævnes:

– Forskellige ventiler – herunder fylde- & trykventiler, ventilrør, gevindflanger og ventiler til badebolde. 

– Forskellige knapper – Herunder trykknapper, sikkerhedsknapper, knapper og knaphuller. 

– Forskellige surringsbeslag – Herunder øjebeslag, snorholdere, håndtag, klamper og fjongknapper.

Produkterne kan både udarbejdes i blød og hård plast. Materiale som PVC & PEHD er populære, men der findes flere forskellige muligheder. Har du en idé, så handler det bare om at tage fast virksomheder der udfører plaststøbning, som eksempelvis Carmo.dk.