Hvordan kan virksomheder bruge gasflasker og gastanke?


Gasflasker og gastanke er to forskellige måder at opbevare gasser på. Flasker bruges mest, når man skal bruge mindre mængder eller når man nemt skal kunne flytte rundt på gassen. Gastanke bruges til virksomheder, der har et rigtig stort energibehov, men som ikke har brug for at kunne flytte tanken. Gasflasker og gastanke kan lejes hos Primagaz og lignende virksomheder. En gastank kan hjælpe med at gøre din virksomhed mere effektiv ved at reducere antallet af leveringer, du har brug for om måneden.

Anvendelsen af LPG gas i gasflasker og -tanke

Cylindre, også kaldet gasflasker eller gastanke, bruges i dag til mange industrielle processer. Disse fyldes med gassen LPG, som står for liquified petroleum gas. LPG gas er et biprodukt fra processen med raffinering af naturgas eller råolie. Det er derfor betegnet som et fossilt brændstof, men sammenlignet med andre fossile brændstoffer, så er det den, der udleder mindst CO2 og forbrænder renest. Brugen af LPG har derfor en begrænset negativ påvirkning på miljøet. Man går desuden ikke på kompromis med effektiviteten. LPG er nemlig mindst lige så effektivt som andre energikilder og ofte billigere.

Brugen af gas i landbruget

Gas bruges bl.a. til mange forskellige behov i landbruget. Gas anvendes især til korntørring, fordi der i gennemsnit kun skal 2,5 liter gas til at nedbringe fugtigheden med 1% i et ton korn. For landmænd med dyr kan gas være en effektiv måde at kontrollere indeklimaet, så dyrene får en stabil temperatur. Til landmænd, der ejer drivhuse, hvor indeklimaet også er meget vigtigt, kan gas også bruges til at regulere temperaturen, så planterne får optimale forhold, både om sommeren og vinteren. Derudover kan det bruges til ukrudtsbekæmpelse. 

Hvordan bruger restaurationsbranchen gas?

Gas er i dag den foretrukne energikilde i hotel- og restaurationsbranchen, og det er der mange gode grunde til. Mange kokke foretrækker at tilberede mad med gaskomfur, da smagen siges at være bedre. Desuden er gas en effektiv og forholdsvis billig energikilde til grill og kogeblus i restaurationsbranchen. Det kan også bruges til andre opgaver, som f.eks. til terrassevarmere, så man kan forlænge den til, hvor restaurantens gæster kan sidde udenfor.