3 fordele ved plankeborde

Tre fordele ved håndlavede plankeborde


Plankeborde er både robuste og flotte, hvilket kan gøre enhver indretning både unik og smuk. Selvom mange forbinder plankeborde med høje priser og tunge materialer, så er det faktisk muligt af få dem i både lettere materialer, samt til priser hvor alle kan være med. Udover den gode pris og det unikke udtryk, så får du i dette indlæg tre fordele ved valget af håndlavede plankeborde – De flotte detaljer, holdbarheden og muligheden for fornyelse når bordet er træt efter mange års brug.

1. Plankeborde har smukke detaljer

En af de store fordele ved plankeborde er de flotte detaljer, der er at finde på dem. Træ er et organisk materiale, hvilke betyder at hver enkel bjælke i plankebordet har sin egen “tegning”. Netop tegningerne kan fremhæves ved at oliere bordet, hvilket også forlænger holdbarheden. Når du vælger plankeborde, så kan du vælge mellem mange forskellige stilarter. Du kan vælge at få det helt enkelt med et plankebord med søjleben og få det elegant med flotte samlebeslag. Eller hvad med et plankebord med rustikke ben i jern? Lige meget hvad, så er der masser af muligheder for at tilpasse plankebordet til din stil og din indretning.

Uanset hvilken type af plankebord du vælger, så får du altså et 100% unikt møbel, som vil skabe glæde ved fremtidens mange middagsselskaber, hverdagsaftener og alt derimellem.

2. Plankeborde holder i mange år

En af de store fordele ved plankeborde er, at de holder i mange år. Det skyldes blandt andet den gode kvalitet og materialerne, der er at finde i bordene. Af samme grund er det værd at overveje hvilket bord der købes. Hos bolighusene kan du potentielt finde masseproducerede borde, men hos nichebutikker kan du finde håndlavede plankeborde. 

De håndlavede plankeborde er lavet af gode materialer, der holder i mange år. Det har selvfølgelig en pris, men det er også en investering, der er værd at lave. Du vil nemlig få et unikt møbel, der vil skabe glæde i mange år fremover. Med det sagt, så er prisen efterhånden presset i bund, hvorfor de ofte er at finde til priser hvor alle kan være med. Tag eksempelvis et kig på disse håndlavede plankeborde fra Odense.

3. Plankeborde er lette at fornye

En af de store fordele ved plankeborde er at de let kan fornyes, hvis de er blevet lidt trætte efter mange års brug. Når et træ udarbejdes i massivt træ, så vil dette ikke alene give dig et holdbart bord, men også muligheden for i fremtiden at kunne slibe dette. Efter år med brug og dermed slid og mærker, kan du altså slibe overfladen og oliebehandle det på ny, hvorefter du vil have et “nyt” plankebord. 

Du kan også vælge at have det helt enkelt og give bordet en oliebehandling hvert par år. På denne måde kan du få et bord, der vil skabe glæde i mange år fremover. Det flotte og unikke udtryk i plankeborde kan gøre enhver indretning både unik og flot. Samtidig er der flere fordele ved valget af plankeborde, hvoraf de tre ovenstående fordele er de mest markante. Håber indlægget har givet inspiration til næste boligindretning.