parasol

Ny parasol til terrassen


Jeg er virkelig glad for vores nye parasol som vi har fået på terrassen. Den er perfekt, når der er nogle som gerne vil sidde lidt i skyggen mens andre gerne vil sidde og slikke sol. Vi har købt en parasol fra Havemøbelshoppen med tilt. Denne funktion er super smart når solen kommer langt ned og tæt på horisonten. Så kan det værre irriterende at sidde med solen i øjnene og man kan dermed vælte toppen af parasollen og skygge for solen, mens man fortsat kan sidde og nyde de dejlige sommeraftner. Med en parasol kan det minde lidt om at lav en mobil udestue og kan nyde vejret uden at sidde og stege alt for meget i solen.

Pleje af parasol

For at bevare farven på vores nye parasol bedst pakker vi parasollen sammen efter brug og tager betrækket over. Det er primært for at beskytte mod solens stråler, der kan afblege stoffet og få farven til at falme. Derudover er det med til at holde parasollen tør hvis den står ude i regnen. Hvis din parasol er blevet våd er det godt at åbne den op og få den tørret. Hvis ikke kan den blive sur, jordslået og miste sin flotte udstråling. Ligesom dine lette havemøbler afbefales det også at tage din parasol ind hvis der varsles stormvejr. Det ville være så ærgerligt at knække din nye parasol, hvis den skulle vælte i uvejret og dermed ikke kunne bruges til det blev godt vejr igen.

Forskellige parasoller

Ude på markedet findes der et utal af forskellige parasoller. Der findes små og store. Der findes hængeparasol, så er fæstnet til en opstander på siden og dermed ikke har en pæl ned gennem midten. Vi har dog købt en traditionel parasol med en pæl ned i midten med en tilhørende granitsten til at holde parasollen på plads. Det integrerede snoretræk i parasollen sikrer en let hejsning af parasollen. Det er selvfølgelig afgørende for hvilken parasol i skal vælge, hvor mange i skal sidde under parasollen. Det er muligt at få små parasoller hvor i kan sidde to nedenunder, og større parasoller hvor i kan sidder hele middagsselskaber nedenunder