it attention

Optimering af IT infrastruktur – sådan gjorde vi


Virksomheden vokser og vokser, hvilket naturligvis er fantastisk! Flere kunder, flere medarbejdere og en højere omsætning – alt er som det skal være.
Med til en virksomhed i vækst, følger desværre en række problemer, der naturligvis ikke skal gøres større end de er. Et af disse opsætningen af effektiv IT infrastruktur. En effektiv infrastruktur øger effektiviteten af arbejdet, hvorfor denne bør indtænkes som en fast del af rygraden, i en skalerbar virksomhed.

I dagens danmark har alle virksomheder IT infrastruktur i større eller mindre grad. Ordet kan lyde komplekts, men i sidste ende består it infrastruktur egentlig “blot” af virksomhedens IT, som eksempelvis virksomhedens computere, telefoner, printere, routere og andet teknisk udstyr – herunder software.

Infrastrukturen handler altså om, hvor godt virksomhedens IT taler sammen. Herunder også hvor effektivt der kan arbejdes. En optimeret computer på hurtigt internet, der taler perfekt sammen med printeren og er koblet op med mail på telefonen, fungerer alt andet lige bedre end en gammel bærbar, der ikke er sat op til noget som helst.

Skalerbar infrastruktur er vejen frem


Infrastruktur i virksomheden er vejen til effektivt arbejde. Jo flere medarbejdere, jo vigtigere er et effektivt setup. Overvej en administration uden et effektivt mailprogram, eller et bureau uden mulighed for deling af filer og dokumenter – eller et internet der sidst er optimeret i 2005.

For at styrke arbejdsprocessen er det en god idé, at få optimeret infrasturkturen omkring virksomhedens IT. Det kan gøres ved at se på optimeringsmuligheder omkring netværk, software og hardware og meget andet. Ved ønsket om sådan en gennemgang og forlsag til optimering, bør der benyttes et professionelt IT konsulenthus som eksempelvis IT Attention.

Ofte vil det være muligt, at få foretaget et 360 graders eftersyn af virksomhedens IT setup. Herunder IT sikkerhed, optimeringsmuligheder og meget andet. Det kan være en god måde at få kontrolleret, hvorvidt der er behov for, at få opdateret netop IT infrastrukturen i virksomheden, så denne også fungerer godt når de næste medarbejre skal køres ind.